Tuinen

BosenHeide-625x440
Titel: Bos en heide. Afmetingen: 120cm x 170cm. Materiaal: tempera en olieverf op doek.

In 2000 heb ik voor Baxter Healthcare Company in Utrecht, zes schilderijen gemaakt met als thema tuinen. Het uitgangspunt voor deze opdracht was de ontvangst hal, een grote witte ruimte van 6 meter breed en 12 meter hoog met hoge ramen en een mooie wenteltrap die de verschillende verdiepingen met elkaar verbind. De uitdaging was om de ruimte terug te brengen tot de menselijke maat.

Kunst heeft een positieve uitstraling op de werkomgeving en op de mensen die er werken. Kunst kun je ook inzetten als een sterk communicatiemiddel om je merk kracht bij te zetten. Zo is het idee van de tuinen ontstaan, in totaal zes schilderijen verdeeld over drie verdiepingen. In het voorbijgaan kunnen mensen even hun gedachten loslaten om weer tot zichzelf te komen, zich op te laden en om zich te laten inspireren. Wil je meer lezen over de totstandkoming van de Tuinenserie voor Baxter, download dan onderstaande pdf.

Tuinen-Baxter-CalindaRompa

opstelling schilderijen BaxterOpstelling schilderijen ontvangsthal Baxter. Materialen schilderijen: tempera, olieverf en houtskool.

 Reacties zijn gesloten.