OVER MIJ

Calinda Rompa by Marga TupangEen van mijn vroegste herinneringen is dat ik samen met mijn moeder aan de keukentafel zit te tekenen en knutselen. Als kind hield ik me al bezig met tekenen, schilderen, het ontdekken van kleuren en vormen en het schrijven van verhalen. Voor kinderen uit de buurt organiseerde ik knustselfestijnen bij ons aan de keukentafel, of speelden we met z’n allen hele toneelstukken onder mijn regie. Met veel plezier deelde ik mijn fantasie met anderen en stimuleerde ik hen zelf ook creatief te zijn.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de HKU, Hoge School voor de Beeldende Kunsten te Utrecht, faculteit Autonome Beelden Kunsten. De eerste tien jaar van mijn carrière werkte ik vanuit mijn studio ‘Kunst & Communicatie’ waarbij ik kunst inzette als communicatiemiddel ter versterking van de corporate imago van bedrijven. Kunst heeft een positieve invloed op de ruimte, de mensen en op de werksfeer. Kunst verbindt, zorgt voor harmonie, prikkelt en inspireert, laat je even wegdromen, daagt je uit en laat je nieuwe invalshoeken zien.

Naast werk in opdracht, geef ik schilderworkshops aan bedrijven en ben ik werkzaam als digital marketing communicatie consultant. De combinatie van communicatie, design en techniek boeit mij mateloos; hoe je door middel van tekst en beeld menselijk (online) gedrag kunt beïnvloeden en mensen in beweging kunt brengen.

De overeenkomst tussen kunst en communicatie is voor mij het denken in concepten, het visualiseren van ideeën in beelden en woorden, een vraagstuk belichten vanuit verschillende invalshoeken en het bedenken van nieuwe oplossingen. Als digitaal communicatie specialist ben ik altijd blijven tekenen en schilderen. Tekenen en schilderen is voor mij net zo vanzelfsprekend als ademhalen, geeft mij bruisende energie en brengt mij terug naar mijn bron.

Dansen en beweging, beweging van licht
Mijn tekeningen en schilderijen gaan over beweging. Het vangen van beelden in licht. Het vastleggen van een tijdelijk moment om even bij stil te staan, zoals een fragment uit een dans, muziek, licht dat op het water weerspiegeld wordt, de wolken, de hemel, de mensen, een gezicht, de natuur.

Af en toe heb ik het geluk dat ik de dansers van Scapino ballet mag tekenen tijdens de repetities.
Het is heel bijzonder om te zien hoe de dansers samen met de choreograaf een stuk in elkaar zetten.
Hoe iedere danser zijn eigen inbreng heeft in een stuk. De wisselwerking tussen de choreograaf en de dansers en tussen de dansers onderling. Dansen is een topsport. Tijdens het tekenen dans ik in gedachten met de dansers mee en probeer ik hun bewegingen in een paar lijnen op papier te zetten.
De tekeningen ontstaan heel spontaan op het moment zelf als een soort dessin automatique.
Schilderen en tekenen is als dansen met licht aan mijn voeten.

Heb je interesse in mijn tekeningen of schilderijen, of wil je weten wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen, stuur een mailtje naar mail@calindarompa.com.

All works are copyrighted © Calinda Rompa 2017. Please do not reproduce without the expressed written consent of Calinda Rompa